E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?

Uefa sklad za otroke doniral sredstva v višini 50.000 EUR v letu 2018

Nogometna zveza Slovenije, Rdeči Križ Slovenije ter Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič so danes na Brdu pri Kranju predstavili petletno sodelovanje. Sodelovanje se je začelo v letu 2013, ko se se pričeli pogovorili o izgradnji nogometnega igrišča z umetno travo. 


V letu 2017 je MZL RKS Debeli rtič pridobil 50.000 EUR donacije s strani Uefa sklada za otroke in jih je v celoti realiziral. Nogometnih priprav se je udeležilo 125 otrok in 24 odraslih. V okviru priprav smo imeli 5 dnevne nogometne počitnice tudi za Palestinske otroke iz Ramale in Jeruzalema.

Radenko Mijatović, predsednik NZS-ja je ob podpisu nove donacijske pogodbe sporočil: "Trudimo se za izboljšanje razmer tistih otrok, ki nimajo dobrih pogojev v življenju, da jih vsaj za trenutek odtrgamo od težkega vsakdana, jim za nekaj dni olepšamo življenje in jim omogočimo vsaj en brezskrben teden" .
Vodja MZL RKS Debeli rtič mag. Ana Žerjal je poudarila sodelovanje z nogometnimi sodniki, ki vsako letu darujejo za letovanje socialno ogriženih otrok. 


Govor je zaključil zakoniti zastopnik RKS g. Alojz Kovačič, ki je sporočil, da so tovrstna letovanja izredno pomembna pri vključevanju v družbo vseh socialno ogroženih otrok.

Nazaj