E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?

Zaigraj z nami

Rdeči križ Slovenije in Fundacija Playerspromotions sta v sodelovanju z Janom Oblakom, najboljšim nogometnim vratarjem na svetu, pred dvema tednoma povabila osnovnošolce po Sloveniji, naj darujejo za svoje sovrstnike. Namen projekta je bilo poleg spodbujanja zdravega načina življenja tudi spodbujanje sočutja in solidarnosti, saj so otroci prispevali  za počitnice svojih sovrstnikov, ki živijo v manj spodbudnem okolju in si ne morejo privoščiti počitnic ob morju.

Veseli smo velikega odziva, saj je več kot 12.500 učencev iz več kot stotih slovenskih osnovnih šol s svojo majhno donacijo skupaj omogočilo prvomajske počitnice 70 svojim sovrstnikom. Vsem, ki so darovali so omogočili vstop v žrebanje za vrsto privlačnih nagrad. Na finalnem dogodku, žrebanju v sredo, 28. marca 2018,  se je otrokom pridružil Jan Oblak, ki je v družbi skoraj dvestotih otrok izžrebal prvih deset nagrad, pozneje pa so pod budnimi očmi žirije žrebanje nadaljevali otroci. Mladi udeleženci so bili zelo veseli, da so lahko nogometaša spoznali v živo in se z njim fotografirali ter dobili avtograme. Vreme je bilo jasno in krasno, zato je bilo zadovoljstvo ob zbranem znesku in prijetnem druženju še toliko večje. Prepričani smo, da bomo skupaj polepšali prvomajske počitnice mnogih otrok, ki sicer ne bi letovali ob morju.

Projekt je izvajalo dvaindvajset območnih združenj RKS in MZL RKS DEBELI RTIČ, ki so v sodelovanju s šolami s plakati in letaki obvestila o akciji o osnovnih šolah postavili škatle, v katere so lahko otroci oddali listke, s katerimi so sodelovali v žrebanju za privlačne, nogometno obarvane. Zbrana sredstva na šolah v posameznih območnih združenjih smo nato sešteli, ker so namenjena letovanju otrok iz njihove sredine, saj želimo pri najmlajših krepiti medsebojno pomoč na lokalnem nivoju.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se dogodka udeležili. 

Hvala v imenu Rdečega križa Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič. Upamo, da bomo akcijo izpeljali tudi prihodnjo pomlad.

Vir: Rdeči križ Slovenije, marec 2018

Nazaj