E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?

RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV LIKOVNEGA NATEČAJA

»TAM, KJER RASTEJO SANJE.«

Na likovni natečaj z naslovno temo »Tam, kjer rastejo sanje«, smo dobili 39 likovnih del iz petih osnovnih šol. Šole so bile naslednje:

Osnovna šola Ankaran,

Osnovna šola Toneta Okrogarja, podružnica Kisovec,

Osnovna šola Griže,

Osnovna šola Milke Šobar Nataše,

Osnovna šola Turnišče.

 

Strokovno komisijo so sestavljali:

Ga. Ana Papež Križaj, kustosinja pedagoginja iz Obalnih galerij Piran, predsednica komisije,

Ga. Marija Mahne, odgovorna oseba UMMI, zavod za izobraževanje Koper, članica komisije,

Ga. mag. Veronika Grmek Vilhar, vodja sektorja za prodajo in pedagoško-animacijsko dejavnost v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, članica komisije.

 

Skupno število vseh del je bilo 39. Vsaka članica komisije je izbrala pet del za ožji izbor. V ožji izbor je prišlo 12 del. Dela, ki so prišla v ožji izbor so naslednja: Anja Papa (OŠ Milke Šobar Nataše – mentor Andreja Schwenner), Marko Pucko (OŠ Turnišče – mentor Milena Salaj), Nuša Magdič (OŠ Turnišče – mentor Milena Salaj), Pia Krušnik (Oš Griže – mentor Breda Bračko), Taj Kavaš (OŠ Turnišče – mentor Milena Salaj), Eva Angelini (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida), Nina Koren (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida), Tanja Muratovič (OŠ Milke Šobar Nataše – mentor Andreja Schwenner), Iza Teršek (OŠ Griže- mentor Breda Bračko), Erik Kolenac (OŠ Milke Šobar Nataše – mentor Andreja Schwenner), Klemen Olenik (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida) in Matjaž Hajdinjak (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida).

Zmagovalec prvega likovnega natečaja » Tam, kjer rastejo sanje« je Erik Kolenac (OŠ Milke Šobar Nataše – mentor Andreja Schwenner). Drugo mesto je zasedel Klemen Olenik (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida). Tretje mesto je zasedel Matjaž Hajdinjak (OŠ Ankaran – mentor Anita Saksida).

Obrazložitev izbora zmagovalnih del

Zmagovalno likovno delo Erika Kolenaca je motivno najbolj odgovarjalo naslovu razpisanega natečaja » Tam, kjer rastejo sanje.« Izrazno je slika zelo močna in postavlja tako Debeli rtič kot vse otroke, ki ga obiščejo v center vesolja. Iz slike je moč razbrati, da se otroci dobro počutijo, izražajo veselje, zadovoljstvo in prijateljstvo. Na modrem nebu je odlično dosežen efekt sijočih zvezd.

Drugo uvrščeno delo Klemna Olenika odlično prikazuje čas počitnic, prostočasja. Barvna kombinacija in prelivanje barv v ospredju poudarjajo otroka in njegovo igro. S številkami in vzorci je avtor poudaril, da je tudi v igri en red. dobro prikazana dinamika ter povezava glasbe in športa.

Tretje uvrščeno delo Matjaža Hajdinjaka ima odlično grafiko. Kombinacija barv je lepa in prednost daje morju. Prikazan je okoljevarstveni vidik. Slika poudari naravovarstveni problem bližine Luke Koper, prikazuje barke, ki gredo v pristan ter ribe, ki se oddaljujejo od obale. 

Glavna nagrada za zmagovalno likovno delo je diploma, kopanje s kosilom za celoten razred, ki ga obiskuje učenec. Drugo in tretje mesto dobijo diplomo in tolažilno nagrado. Vsi ostali udeleženci dobijo zahvalo za sodelovanje na prvem likovnem natečaju.

 

Nagrade in zahvale dobijo avtorji in mentorji po pošti.

Hvala za sodelovanje vsem avtorjem in mentorjem.

mag. Veronika Grmek Vilhar

vodja sektorja za prodajo in pedagoško-animacijsko dejavnost

 

Nazaj