E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?

Uradna otvoritev dvorane Bor 2, ki je v celoti nastala s pomočjo naših donatorjev Luka Koper, Telekom Slovenije in Canon Slovenija.

V Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič že od leta 1956 skrbimo za zdravje otrok z različnimi programi. Leta 1997 je bil zgrajen hotel Bor, ki je imel tudi notranji bazen. V tem bazenu so se izvajale terapije za otroke na zdraviliškem zdravljenju, veliko otrok pa se je tam tudi naučilo plavati. Bazen v Boru je glede na potrebe postal počasi premajhen, zato je bil leta 2009 zgrajen večji pololimpijski bazen v Ariji, ki pa je tudi že polno zaseden.

Bazen v Boru je od jeseni 2012 izven obratovanja. V 2013 smo pripravili prvo idejno zasnovo za postavitev multifunkcijske dvorane namesto obstoječega bazena in z veseljem vam sporočamo, da nam je končno uspelo realizirati prvo fazo tega projekta. Vse naše mladinske skupine vedno bolj potrebujejo tudi razne učilnice in druge zaprte prostore, ta dvorana površine 200 m2, pa bo še posebej primerna za vaje plesnih, glasbenih, in drugih športnih skupin, itd.

Na otvoritvi so bili prisotni predstavniki Telekoma Slovenije g. Tomaž Jontes in ga. Metka Zabret, Luke Koper g. Sebastjan Šik ga. Tatjana Jazbec in predstavnica Canon Slovenija ga. Nataša Porenta. Hvaležnost za donacijo so izkazali predsednik Rdečga Križa Slovenije g. Dušan Keber, generalna sekretarka ga. Renata Brunskole in vodja zdravilišča ga. Ana Žerjal.

Iskrena hvala vsem donatorjem za donacijo in včerajšnjo udeležbo na prireditvi.

Foto Belvedere

Nazaj