E-novice

Želite, da vas brezplačno preko e-pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe?

POSLANSTVO IN VIZIJA

Zdravilišče RKS Debeli rtič  je center zdravja za otroke, mladostnike, družine in seniorje. Z enkratno lego, blagodejno mikroklimo ter ustreznimi sodobnimi medicinskimi, terapevtskimi in športnimi kapacitetami, že vrsto let uspešno pripomoremo h kurativi in preventivi zdravstvenih stanj otrok in mladostnkov.

Kot del Rdečega križa Slovenije delujemo skladno s temeljnimi  načeli  in spodbujamo ter širimo vrednote zdravja in zdravega življenja  s praktičnimi programi varovanja in krepitve zdravja.

ZGODOVINA

Zamisel o nastanku zdravilišča RKS na Debelem rtiču se je porodila leta 1955, s pomočjo prostovoljcev pa je prvih 100 otrok na letovanje prišlo 13. junija leta 1956, kar dandanes obeležujemo kot rojstni dan Zdravilišča RKS na Debelem rtiču.

S pomočjo donacij  ter prostovoljnega dela se je zdravilišče preko let postopoma dograjevalo in dobivalo današnjo podobo, njegova skrb in poslanstvo pa se tudi v današnjem času kažeta kot udejanjanje vizije, ki je nastala daljnega leta 1955. Čudovito okolje, izpopolnjena infrastruktura pripomorejo k izjemi krepitvi zdravja in boljšemu  počutju  tako najmlajših, mladih, družin in starostnikov že vrsto let.